Jesen in zima sta letna časa, ko se prileže, kaj dobrega pojesti na žlico. Jedi na žlico so bile priljubljene pri naših babicah in še vedno znajo pripraviti najboljše, zato smo jih podrezali za recepte. Torej, po sezoni solatk in jedi z žara, se prileže nekaj toplega in krepčilnega za naše želodce. Preverite seznam receptov najbolj priljubljenih jedi na žlico in pristavite lonec.
Sarma
Kislo zelje, riž, mleto meso in nekaj ur kuhanja. Odlična ob vsakem trenutko, še posebej priljubljena v času novega leta.
Segedin golaž
Kislo zelje, skuhano ob koščkih mesa s paradižnikovo omako. Kaj je bolj prijetnega?
Krompirjev golaž s hrenovko
Ko nimate časa za ‘tapravi’ golaž, je krompirjev golaž odlična alternativa.
Klasični golaž z govedino
Odličen kos govedine, zajeten kup čebule in veliko časa so stvari, ki odlikujejo pravi golaž. Dlje kot ga boste kuhali, boljši bo.
Boranja
Ste poleti prihranili nekaj stročjega fižola? Pripravite si slastno boranjo.
Zelenjavna mineštra
Ljubitelji zelenjave? Nič ne boste prikrajšani, če boste pripravili zelenjavno mineštro po spodnjem receptu.
Pašta fižol
Slovenska različica pasulja.
Vegansko: Čičerikini čufti
Zakaj ne bi vegani uživali v čudovitih čuftih. Recept je odličen.
Jota s kislim zeljem in klobaso
Jota je jed, ki vas mora navdušiti.
Piščančja obara z žličniki
Krepčilna, okusna in zelo zdrava.
Chili con Carne
Niso ga pripravljale naše babice, a mi ga bomo našim vnukom.
Ričet
Ješprenj, dimljeno meso, korenček in veliko ljubezni.
Veganski Ričet
Mesa sploh ne pogrešate.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok
[…] trenutnih časih pogosto pozabimo, da nas jedi na žlico najbolje pogrejejo in nasitijo. Zdi se, kot da so “malo iz mode”, čeprav še vedno […]