Oslič je priljubljena riba zaradi enostavne priprave in relativno nizke vsebnosti kosti, vendar je manj priljubljena v primerjavi z nekaterimi drugimi vrstami rib, kot so polenovka, postrv in krap.
Za razliko od drugih rib, ki so na voljo v trgovinah, osliča običajno prodajajo brez glave. Glavni razlog za to je način transporta, saj se oslič večinoma lovi v oddaljenih vodah, kot so jugozahodni del Atlantskega oceana, Sredozemsko morje in južni del Afrike. Zaradi lažjega in učinkovitejšega prevoza glavo odstranijo že med postopkom obdelave.
Oslič je plenilska riba, ki večino svojega življenja preživi v globokih vodah. Kljub veliki populaciji so strokovnjaki zaskrbljeni zaradi upada števila osličev zaradi prekomernega ribolova, še posebej v evropskih vodah, kjer so populacije v Črnem in Sredozemskem morju znatno zmanjšane. Na upad ribjih populacij vplivajo okoljske težave, nezakonit ribolov in neregulirano lovljenje manjših rib.
PREBERITE TUDI: Je oslič sploh zdrava riba in kakšne so posledice uživanja?
Zadnji prispevki
- Okusna česnova pogača se odlično poda k narezkom in prijetni družbi
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo hišo, a le tisti z visokim IQ-jem lahko v 23 sekundah ugotovijo, kaj je narobe
- Ko boste testenine pripravili na tak način, bo to postala stalnica v vaši kuhinji
- 8 neverjetnih načinov, kako joga vpliva na vaše počutje – številka 7 vas bo presenetila
- Recept za preliv tisoč otokov, ki bo izboljšal vsako solato
- Optična iluzija: Vaš vid je odličen, če najdete obraz v manj kot petih sekundah