Limone (in tudi limete) je tako čudovito imeti v kuhinji. Dišijo čudovito in vedno dodajo svojo čarovnijo v vsak recept, pa naj gre za osvežilno pijačo, slastno sladico ali prijetno glavno jed.
Če ste opazili, je zaradi tega sadja neverjetno okusen koktajli, mešanica sokov in celo omaka za namakanje tortilj . Na videz ga je enostavno dodati v katero koli stvar, vendar limone in limete med postopkom pogosto premalo izstisnemo, zato v njih ostane ogromno soka.
Torej, če ste se vedno počutili grozno, ko ste odvrgli polovico sadja in pustili, da so ostanki soka šli v prazno, boste morda želeli preizkusiti te preproste trike, s katerimi boste dobili največjo količino soka iz njih.
Sadje segrevajte v mikrovalovni pečici dvajset sekund
Toplota omogoča, da sok iz sadja teče bolj prosto. To je še posebej koristno, če je bilo sadje shranjeno v hladilniku. Po segrevanju sadja naj se približno minuto še hladi.
Sadje povaljajte sem in tja po pultu ali deski za rezanje.
Če smo iskreni, smo ta nasvet pobrali pri neverjetnih kuharjih na televiziji in na YouTubu. Strokovnjaki svoje citruse vedno hitro povaljajo za nekaj sekund, preden narežejo sredino. Očitno to pomaga pri razpokanju posameznih segmentov v plodu. V bistvu gre za način, kako limone ali limete “predhodno sočiti”.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira