Tudi če ne pijete radi belega vina, vam bo v tem receptu z lovskimi zrezki všeč. Ta stara domača jed vam bo v teh mrzlih jesenskih dneh ogrela dušo, v hiši pa bo zadišalo po starih časih.
Sestavine
- 400 do 500 g govejih zrezkov (5 tankih)
- 1 čajna žlička fine morske soli
- 1 čajna žlička sladke ali prekajene paprike
- 4 žličke mehke moke
- 100 ml olja
- 1 čajna žlička mletega popra
- 5 zvrhanih žličk gorčice
- 3 stroki česna
- 250 g šampinjonov
- 600 ml vode (mesna ali zelenjavna juha)
- 100 ml belega vina
- 1 žlica svežega peteršilja
Postopek
- Zrezke operemo, zarežemo vse morebitne žilice, da se med cvrtjem ne zvijajo, osušimo, potolčemo s kuhinjskim kladivom, posolimo in povaljamo v mešanici moke in paprike.
- Zrezke popečemo na segretem olju nekaj minut z obeh strani, jih vzamemo ven, premažemo z gorčico, potresemo z mleto papriko in odstavimo.
- V isti ponvi prepražimo drobno sesekljan česen, nato pa, ko zadiši, nanj stresemo narezane gobe, zalijemo z vodo ali juho, vrnemo zrezke, zmanjšamo temperaturo in napol pokrito dušimo na majhnem ognju.
- Med dušenjem ponev nekajkrat stresemo.
- Po eni uri zalijemo z belim vinom in zrezke med pogostim mešanjem pečemo še 15 do 20 minut.
- Končane zrezke potresemo s sesekljanim svežim peteršiljem in postrežemo s pire krompirjem in kuhanim korenjem.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira