Ko hrano preveč solite, je še vedno upanje za rešitev jedi. S temi metodami lahko svoje jedi prilagodite in uživate v bolj uravnoteženem okusu, ne da bi se morali odreči svojemu obroku.

Tu je nekaj preprostih trikov in tehnik, ki vam lahko pomagajo zmanjšati intenzivnost slanosti in rešiti vašo jed.

1. Dodajte kislino

Kislost lahko pomaga prikriti slan okus. Poskusite dodati nekaj kapljic svežega limoninega soka, limetinega soka ali jabolčnega kisa. Pri paradižnikovih jedeh dodajte paradižnikovo omako ali pasto, saj je paradižnik naravno kisel.

2. Dodajte začimbe in kremaste sestavine

Začimbe, kot so kisla smetana, avokado ali rikota, lahko nevtralizirajo sol v enolončnicah, čiliju in drugih jedeh. Te kremaste sestavine omilijo slanost in ustvarijo bolj uravnotežen okus. Uporaba teh začimb ustvari občutek bolj gladke in manj slane jedi.

PREBERITE TUDI: To so triki, s katerimi boste preprečili solzenje med sekljanjem čebule

3. Dodajte mlečne izdelke

Če jed dopušča, lahko vključite mlečne izdelke, kot so smetana, polnomastno mleko ali jogurt. Mleko vsebuje naravne sladkorje, ki lahko omilijo slanost. Uporaba nemlečnih mlečnih izdelkov, kot so ovseno mleko ali kokosovo mleko, je prav tako možnost, če želite obdržati jed vegansko.

Kaj storiti, če jed preveč solimo? To so triki, ki lahko rešijo situacijo

4. Uporabite trik s surovim krompirjem

Za jedi, kot so juhe in enolončnice, dodajte na kocke narezan surov krompir. Ko se krompir kuha, vpija nekaj tekočine in s tem tudi odvečno sol. Po nekaj minutah kuhanja krompir odstranite.

5. Dodajte sladkor

Dodajte majhen ščepec sladkorja ali sladilo, kot je med ali javorjev sirup, da omilite slanost. Vendar bodite previdni, da ne dodate preveč, saj lahko jed postane preveč sladka.
Sladkor bo pomagal uravnovesiti slanost in ustvariti bolj prijetno kombinacijo okusov.

6. Razredčite jed

Če je mogoče, dodajte več neslanih tekočin, kot je voda, jušna osnova ali paradižnikov sok, da razredčite slan okus. Ta trik je učinkovit predvsem pri juhah, omakah in enolončnicah.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #82
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste srno na sliki našli v 10 sekundah