Izdelava domače italijanske začimbne mešanice je enostavna in omogoča, da prilagodite okus svojim jedem.

Sestavine

  • 2 žlici posušene bazilike
  • 2 žlici posušenega origana
  • 2 žlici posušenega peteršilja
  • 1 žlica posušenega majarona
  • 1 čajna žlička posušenega rožmarina
  • 1 čajna žlička posušenega timijana
  • ¼ čajne žličke posušenega žajblja

Kako narediti mešanico italijanskih začimb (velikokrat sestavina v receptih)

Navodila

  1. V majhni skledi za mešanje zmešajte vse posušene zelišča.
  2. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
  3. Mešanico prenesite v stekleničko ali nepredušno posodo.
  4. Hranite začimbe na suhem in hladnem mestu. Mešanica bo obstojna približno 6 mesecev.

Nasveti

  • Prepričajte se, da uporabljate sveža posušena zelišča za najboljši okus.
  • Če vam kakšna sestavina ne ustreza, jo lahko prilagodite ali izpustite, da ustvarite svojo različico.
  • To mešanico lahko uporabite v omakah za testenine, na pici, za mariniranje mesa ali kot dodatek k solatam.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za zelo okusno vegetarijansko mineštro, ki fino pogreje v deževnih dneh
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete psa v tej prečudoviti jesenski idili v 10 sekundah?