Vam je sekljanje čebule neprijetno opravilo, ker vas pečejo in sem vam solzijo oči? Niste edini. Krivec je encim sintaza, ki povzroči sproščanje sulfenične kisline, ta pa reagira z vodo v našem očesu, da nastane razredčena žveplena kislina, ki draži oči in spodbudi solzne žleze, da začnejo izločati solze. A imamo rešitev za vas!
Kaj narediti?
Pred sekljanjem čebulo za 15 minut postavite v zamrzovalnik. Priporočamo, da si nastavite alarm, da je ne pozabite predolgo, da ne bo preveč trda.
Po 15 minutah jo vzemite iz zamrzovalnika in nasekljajte. Oči se vam (skoraj) ne bi smele solziti.
Kako deluje?
Mraz naj bi preprečil sproščanje snovi, ki povzročajo solzenje oči.
PREBERITE TUDI: Kako odstranimo vonj po čebuli z deske
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira