Če imate radi marmelado, potem vas bo navdušila tudi bučna. Marsikdo bi rekel, da zelenjava ne paše v marmelado, a čisto vsi, ki so jo poskusili, niso mogli verjeti, da je narejena iz buče. Okus namreč nič kaj ne spominja nanjo.

Sestavine
- 3 kg buče
- 1000 g sladkorja
- 2 vanilijev sladkor
- limona
Postopek
- Bučo operemo, nato olupimo in temeljito očistimo pečk.
- Narežemo na kocke in postavimo na stran.
- Vzemite večji lonec, v katerega boste razporedili kocke buče, da pokrije dno, nato pa nalijte približno en deciliter vode in kuhajte na visoki temperaturi približno pet minut od trenutka, ko zavre.
- Bučo zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo sladkor in kuhamo na nizki temperaturi približno eno uro.
- Vedeli boste, da je končana, ko jo poskusite premešati z metlico in bo na dnu ostala sled marmelade.
- Zaprite v sterilizirane kozarce, pokrijte z deko in pustite, da se ohlaja na sobni temperaturi.
- Shranite na hladno in temno mesto.
















































