Čeprav so cvrtniki na vroč zrak priljubljeni zaradi hitrega kuhanja in čistejših postopkov priprave, obstajajo določena živila, ki jih ni priporočljivo pripravljati v teh aparatih. Tu so ključna živila, ki se jim v cvrtniku na vroč zrak izognite:
Vlažno testo ali zmesi (npr. za palačinke)
Cvrtnik ne more ustrezno speči vlažnih zmesi, zaradi česar nastane lepljiva zmešnjava. Za tovrstne jedi raje uporabite ponev.
Panceta in slanina
Ker gre za mastno meso, lahko maščoba povzroči dim in neprijeten vonj. Rezultat bo neenakomerno pečena panceta in dodatno čiščenje.
Sveža zelena zelenjava (npr. ohrovt)
Zaradi lahkotnosti listov jih zračni tok razpiha po cvrtniku, zaradi česar ne bodo hrustljavi, ampak neenakomerno pečeni.
Sir (brez hrustljave obloge)
Sir brez obloge ali testa se bo v cvrtniku samo stopil in se prilepil na površino, kar povzroča težave pri čiščenju in ne prinaša želenega rezultata.
Domači hamburgerji
Zaradi načina pečenja na vroč zrak se notranjost mesa pogosto ne speče enakomerno, zunanjost pa ne doseže hrustljave teksture. Peko hamburgerjev zato raje izvedite na žaru ali v pečici.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira