Piščančja prsa se najpogosteje znajdejo na našem jedilniku. So hitra in enostavna za pripravo. Naredite jih lahko v različnih omakah, pečena na žaru in tudi v pečici. Velikokrat se zgodi, da jih ravno z peko v pečici “presušimo”, zato smo vam pripravili recept, kako jih pripraviti, da bodo še vedno slastno sočna.
Sestavine
- Piščančji file (prsi) – 2 kos
- Jajca – 2 kos
- Sir – 70 g
- Kisla smetana – 7 žlic
- Suha italijanska zelišča – pol žličke
- Mlet črni poper – ščepec
- Sol – po okusu
- Suhi mleti česen – pol žličke
- Rastlinsko olje – 1-2 žlici
- Paradižnik – 1-2 kos
- Peteršilj

Postopek
- Piščančje prsi narežemo na koške in posolimo ter popramo.
- Pripravimo pekač, ki ga namastimo z oljem in vanj enakomerno porazdelimo meso.
- Pripravimo nadev
- V skledo damo dve jajci, pol žličke začimb, česen, poper in kislo smetano.
- Dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
- Na drobno naribamo sir in ga dodamo v nadev.
- Mešanico sira in smetane ter začimb prelijemo po piščančjem mesu in porazdelimo, da se vtre povsod med meso.
- Razrežemo še dv
- Po
- a paradižnika in ju nadevamo po vrhu ter potrosimo še nekaj sira.
- Pokrijemo z folijo in postavimo v pečico na 200 stopinj. Po 25 minutah pečenja odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.
Video recept
Še nekaj dobrih idej za kosilo:
- Ideja za kosilo: Piščančja prsa v beli omaki, še v restavracijah ne pripravijo tako dobrih
- Recept: Slastno meso v omaki, odlična ideja za kosilo
- Najboljši recept za pripravo piščančjih krač. To morate poskusiti
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira