Focaccia je nizek kruh, ki ga obožujejo v Italiji. Je hrustljav in osnovna verzija ne vsebuje veliko dodatkov – le olivno olje. Mi pa smo ga pripravili malo drugače. Dobro se poda k narezkom, kot prigrizek ali za zajtrk.
Sestavine
- 375 ml vode
- 500 g presejane moke
- 17 g kvasa
- 13 g himalajske soli (ali kuhinjske soli)
- 3/4 žličke posušenega žajblja
- 5 listov timijana
- 3 sesekljani stroki česna
- 15 g rjavega sladkorja
- 30 g oljčnega olja
Dodatki:
- češnjev paradižnik
- 1 rdeča paprika
- 1 feferon
- sušeni paradižniki
- olivno olje
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol
- črni poper
- mocarela sir
- rožmarin
Postopek
- Iz sestavin za testo zamesimo testo.
- Z oljem dobro premažemo skledo in vanjo damo pregneteno testo, da vzhaja približno eno uro.
- Pripravimo vse dodatke, ki jih želimo na focacci.
- Ko testo vzhaja, ga znova naoljimo in prestavimo na pomaščen pekač.
- Nanj damo vse dodatke in obilno prelijemo z olivnim oljem.
- Pustimo še 15 minut, da vzhaja.
- Pečemo na 200 stopinj – 20 – 25 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira