Juha je vedno zaželena pri kosilu. Nekaj da pogreje in pripravi želodec za glavno jed. Grahova juha je hitro pripravljena in zelo okusna, zato vam ne bo žal, če nedeljsko govejo juho zamenjate s to.
Sestavine
- 1/2 pora
- 200 g krompirja
- 400 g graha (zamrznjenega ali svežega)
- 1 čebula
- 1 liter jušne osnove (zelenjavne)
- Poper
- Čili
- Sol
- Peteršilj

Postopek
- Por sesekljamo.
- Krompir olupimo in narežemo na koščke.
- Čebulo sesekljamo (najlažje boste to naredili po tem postopku).
- V lonec damo olje, ga segrejemo, dodamo narezano zelenjavo in grah ter podušimo.
- Prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo 20-30 minut, občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Popramo, dodamo čili in solimo po okusu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira