Juha je vedno zaželena pri kosilu. Nekaj da pogreje in pripravi želodec za glavno jed. Grahova juha je hitro pripravljena in zelo okusna, zato vam ne bo žal, če nedeljsko govejo juho zamenjate s to.
Sestavine
- 1/2 pora
- 200 g krompirja
- 400 g graha (zamrznjenega ali svežega)
- 1 čebula
- 1 liter jušne osnove (zelenjavne)
- Poper
- Čili
- Sol
- Peteršilj

Postopek
- Por sesekljamo.
- Krompir olupimo in narežemo na koščke.
- Čebulo sesekljamo (najlažje boste to naredili po tem postopku).
- V lonec damo olje, ga segrejemo, dodamo narezano zelenjavo in grah ter podušimo.
- Prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo 20-30 minut, občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Popramo, dodamo čili in solimo po okusu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar