Kutine so starodavno sadje, ki ga mnogi sploh ne znajo izkoristiti v vsem svojem potencialu. Pripravite jih lahko za čaj, v kompotu, v pitah ali v marmeladi. Danes vam predajamo recept za marmelado, ki se bo odlično namazala na čisto vsak kruh – predlagamo pa kar rženega.
Sestavine
- približno 4 kg kutin
- 1 l vode
- 1 kg sladkorja
Postopek
- Kutine najprej očistimo in olupimo – postopek traja kar nekaj časa, ker so kutine precej trdo sadje.
- Razrežemo jih na manjše koščke in postavimo v lonec.
- Dolijemo vodo in pustimo, da se kuha, dokler se kutine ne zmehčajo.
- Vmes večkrat premešamo.
- Ko so kutine zmehčane, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo 1 kg sladkorja in dobro premešamo.
- Kuhamo še približno 3 ure, da dobimo želeno gostoto.
- V tem času pripravimo in očistimo kozarce.
- Vmes večkrat premešamo.
- Ko je marmelada primerne gostote, jo nepredušno zapremo v sterilizirane kozarce (postavimo jih v vročo pečico za nekaj minut).
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira