Mrzlih dni še ni konec, zato je vedno zelo zaželeno, da pripravite kakšno jed na žlico. Ena izmed teh jedi je ta okusna lečina juha, ki izhaja iz Turčije. Enostavna za pripravo, ampak zelo dobra.

Sestavine & postopek
- Operite dve skodelici rdeče leče in jo za 20 minut namočite v hladno vodo.
- V lonec date malo oljčnega olja in pražite čebulo (150 gramov), dokler ne karamelizira
- Nato dodajte naslednje sestavine: korenje (170 gramov), krompir (200 gramov), tri stroke česna (15 gramov), paradižnik (220 gramov) in lečo.
- Solite po okusu in dodajte žličko paprike ter pol žličke črnega popra in kurkume ter
lovorjev list. - Zalijte z vročo vodo.
- Juho na srednjem ognju kuhajte 30 minut.
- Nato odstranite lovorjev list
- Juho zmešajte s paličnim mešalnikom do gladke konsistence.
- V ločeni ponvi stopite maslo (45 gramov) z eno žličko paprike in prelijte čez toplo juho.
Video recept
- Recept: Kremasta zelenjavna juha, ki vas bo pogrela v mrzlih dneh
- Recept: Neverjetno okusna in krepčilna juha, ki je nalašč za regeneracijo telesa
- Recept: Najboljša česnova juha po italijansko
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira