Bi radi piščančje prsi pripravili nekoliko drugače kot ponavadi? Lahko jih naredite tako, da iz njih oblikujete mesne kroglice in jih zapečete v pečici – odlično kosilo.
Sestavine
- 100 gramov čebule
- 2 stroka česna
- 800 gramov mletega piščanca
- 40 gramov krušnih drobtin
- 40 gramov naribanega parmezana
- 2 žlički worcester omake
- 3 žlice kečapa
- poper in sol.
- 1 jajce
- 2 žlici olja (olivnega)
- 300 gramov smetane za kuhanje
- 2 do 3 žlice kisle smetane
- 250 gramov naribanega poltrdega sira (Edamec, Trapist ..)
Postopek
- Čebulo sesekljamo na drobno.
- Česen prav tako sesekljamo.
- Piščančje prsi zmeljemo in jim dodamo čebulo, česen, drobtine, parmezan, worchester omko, poper, sol in kečap, razžvrkljano jajce, dve žlici olivnega olja in dobro premešamo.
- Olje vlijemo tudi v pekač.
- Z vodo si namočimo prste ter oblikujemo kroglice iz mase.
- Razporedimo jih po pekaču.
- Pečico prižgemo na 200 stopinj.
- Kroglice malo sploščimo in med njimi pustimo nekaj prostora.
- V skledo damo smetano, kislo smetano in 1 žlico kečap ter sol. Dobro premešamo in prelijemo čez kroglice.
- Po vrhu potrosimo nariban sir.
- Pečemo približno 35 – 40 minut.
Video recept
- Recept: Pisana rolada, odličen slan prigrizek za goste
- Recept: Krompirjeva zloženka na poseben način, ki bo navdušila vsakogar
- Recept: Sacher srčki (okusni čokoladni piškoti)
Zadnji prispevki
- Zažgana posoda? S tem trikom bo v 5 minutah bo kot nova in to brez drgnjena
- Kako preprečiti, da bi solata prezgodaj šla v cvet?
- Zakaj bi morali to poletje večkrat poseči po lubenici
- Raziskovanje različnih različic iger na režah z Gransino
- Pica s testom iz bučk, slastna je
- Je papir za peko (peki papir) res varen? To smo izvedeli