Cvetača je zelenjava, ki velja za zelo zdravo, zato bi jo bilo dobro večkrat uporabiti pri kuhanju. Iz nje lahko naredite juho, zloženko, jo ocvrete ali pa naredite pire.
Sestavine
- 1 večja glava cvetače (približno 1000 g)
- 90 g parmezana
- 80 g sladke smetane
- 15 g masla
- ½ čajne žličke popra
- Sesekljan svež peteršilj
Postopek
- Cvetačo očistimo, narežemo na koščke in kuhamo na zmernem ognju.
- Kuhamo 10 do 12 minut, dokler se ne zmehča, nato precedimo.
- S paličnim mešalnikom ali gnetilnikom naredimo pire, nato pa vanj vmešamo polovico parmezana, sladko smetano, maslo in poper.
- Potresemo s preostalim sirom in peteršiljem ter postrežemo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira