Sezona jagod se je začela. Iz njih lahko pripravite marmelado, sladice in tudi sok – domači je najboljši. Predlagamo vam, da ga pripravite večje količine, saj se zna zgoditi, da ga bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 2 kg jagod
- 2 l vode
- 1 kg sladkorja
- 1 limona
- 2 majhni vrečici citronske kisline
Postopek
- V lonec vlijemo vodo in sladkor, nato postavimo na srednji ogenj.
- Jagode operemo in odstranimo peclje ter jih zmiksamo s paličnim mešalnikom.
- V vrelo vodo dodamo jagode in kuhamo 30 minut.
- S površine vedno odstranimo peno.
- Proti koncu kuhanja dodamo limonin sok in citronsko kislino.
- Sok nalijemov sterilizirane steklenice in jih shranimo na hladnem in suhem mestu.
Video recept
Jagodni sok lahko pripravite tudi po spodnjem videu receptu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira