Je še kdo, ki v poletnih dneh izgubi voljo do kuhanja? Razlogov je več, a rešitev je ena – lotite se priprave enostavnih in hitro pripravljenih obrokov. Eden izmed njih so zagotovo testenine z ragu omako. Razlikujejo se od klasične bolonjske omake, vendar zato niso nič manj okusne.
Sestavine
- čebula
- korenček
- 400 g mletega govejega mesa
- paradižnikova mezga
- paradižnikova omaka (pomi)
- testenine
- peteršilj
- sol, poper, suha mešanica začimb
Postopek
- Čebulo pražimo 5 minut. Korenje naribamo in še malo popražimo. Prilijemo le 20 ml vode za dušenje čebule in korenja.
- Dodamo eno žlico paradižnikove mezge in vse premešamo.
- V skledo dodamo 400 g mletega mesa in vse dobro premešamo. Dušimo 10 minut.
- Testenine pripravimo po navodilih na vrečki.
- Mletemu mesu dodamo paradižnikovo omako in pustimo 5 minut. Po potrebi dodamo še malo vode.
- Po okusu začinimo in dodamo peteršilj.
- Testenine precedimo in združimo z omako. Dobro premešamo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira