Sezona jagod je na vrhuncu in škoda bi bilo, če jih ne bi pripravili še v kakšni okusni sladici. Štrudl je vedno dobra izbira.
Sestavine
- 1 paket vlečenega testa
- 1 kg jagod
- 1 vrečka pudinga
- 300 g grškega jogurta
- 100 g sladkorja
- 2 žlici škroba
- 1 liter mleka
- olje
Postopek
- 200 mililitrov mleka ločimo, dodamo puding in sladkor ter dobro premešamo.
- Preostalo mleko zavremo in ko zavre prilijemo stepen puding in sladkor.
- Ko se puding zgosti, lonec odstavimo z ognja.
- Takoj dodamo grški jogurt in škrob ter dobro premešamo.
- Jagode narežemo na rezine.
- Oba lista testa položimo enega na drugega, nato polovico namažemo s pudingom in razporedimo nekaj jagod.
- Nato zložimo v zvitek.
- Postopek ponavljamo, dokler imamo material.
- Pekač, v katerem boste pekli, namažite z oljem, po njem razporedite zavitke.
- Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah.
Ta preprost trik ohranja jagode sveže dlje časa
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira