Preprosta, a izjemno okusna hrenova omaka, ki se odlično poda k mesnim jedem, še posebej k velikonočni šunki, govedini ali pečenki. Kremasta majonezna osnova s pikantnim hrenom, svežim limoninim sokom in aromatičnim drobnjakom pričara bogat okus z minimalnim trudom.
Sestavine
- 120 g majoneze
- 1–2 žlici hrena
- 1 žlička sveže stisnjenega limoninega soka (ali po okusu)
- 1 žlička drobno narezanega svežega drobnjaka
- ¼ žličke mletega črnega popra (lahko tudi več ali manj)
Postopek
- V manjši posodici zmešajte majonezo, 1 žlico hrena, limonin sok, drobnjak in črni poper.
- Poskusite in po okusu dodajte še malo hrena, limoninega soka ali popra, če želite močnejši okus.
- Pokrijte s pokrovom ali folijo in shranite v hladilnik, ali pa omako takoj postrezite.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Šunka, glazirana z medom in gorčico
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira