Julij je v polnem razmahu, ta teden pa končno prihajajo manjše ohladitve po vročinskem valu. Tokratni tedenski jedilnik za drugi teden julija je zasnovan z mislijo na sezonsko zelenjavo, hitro pripravo in raznolikost okusov.
Ponedeljek
Pripravite bučkine ocvrtke, ker smo prepričani, da imate bučk v izobilju.
Torek
Naredite razstavljeno lazanjo. Hitro je pripravljena in ne boste skrbeli, da bi vam razpadla.
Sreda
Naredite rižoto z bučkami in pršutom, je hitro pripravljena in zelo okusna.
Četrtek
Danes si privoščite pašta fižol. Temperature so padle, zato se bo prileglo nekaj dobrega na žlico.
Petek
Naredite zapečene palačinke z blitvo in sirom. Okusno brezmesno kosilo.
Sobota
Pripravite testenine s slanino in piščancem, dodajte še bučke, če jih imate v izobilju.
Nedelja
Nedelja naj bo klasična z govejo juho, praženim krompirjem, veliko skledo solate in zrezki v omaki.