Jesenski dnevi kličejo po toplih in domačih jedeh, ki prijetno pogrejejo in nas nasitijo. Da bo načrtovanje kosil enostavnejše, smo pripravili tedenski jedilnik, poln okusov, ki razvajajo brbončice in hkrati prinašajo malce sezonske čarobnosti. V njem boste našli kremasto fižolovo juho s špageti, krepki segedin golaž za hladne popoldneve, čudovito rižoto z jurčki, sočne piščančje krače ter pravo jesensko poslastico – kostanjevo juho. Za piko na i jedilnik vključuje aromatičnega piščanca v curry omaki in maslene zrezke v bogati gobovi omaki.

Ponedeljek

Naredite fižolovo juho s špageti, ki bo prijetno pogrela želodec in vas pripravila na vse izzive prihajajočega tedna.

Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #130

Torek

Jurčkov je bilo v izobilju, verjetno jih še imate kaj na zalogi. Pripravite slastno rižoto.

Sreda

Segedin golaž je prava klasika slovenske in srednjeevropske kuhinje, naj bo na jedilniku v sredo.

Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #130

Četrtek

Piščančje krače so vedno dobra izbira. Za vas imamo recept, ki ni razočaral še nikogar.

Petek

Naredite prijetno, kremasto in nadvse okusno kostanjevo juho, ki pričara vzdušje po jeseni v vašem domu.

Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #130

Sobota

Naredite piščanca v curry omaki. Okusen, hitro pripravljen in malo drugačen piščanec, kot ste ga vajeni.

Nedelja

Naredite maslene zrezke v gobovi omaki. Za prilogo se prileže kus-kus pa velika skleda solate.

Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #130


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPečen kostanj v ponvi na štedilniku – preprost način, da kar v kuhinji zadiši po jeseni
Naslednji članekNeprijeten vonj po praženi čebuli izgine v eni minuti – to je preprost trik kuharjev