Jesenski dnevi kličejo po toplih in domačih jedeh, ki prijetno pogrejejo in nas nasitijo. Da bo načrtovanje kosil enostavnejše, smo pripravili tedenski jedilnik, poln okusov, ki razvajajo brbončice in hkrati prinašajo malce sezonske čarobnosti. V njem boste našli kremasto fižolovo juho s špageti, krepki segedin golaž za hladne popoldneve, čudovito rižoto z jurčki, sočne piščančje krače ter pravo jesensko poslastico – kostanjevo juho. Za piko na i jedilnik vključuje aromatičnega piščanca v curry omaki in maslene zrezke v bogati gobovi omaki.
Ponedeljek
Naredite fižolovo juho s špageti, ki bo prijetno pogrela želodec in vas pripravila na vse izzive prihajajočega tedna.
Torek
Jurčkov je bilo v izobilju, verjetno jih še imate kaj na zalogi. Pripravite slastno rižoto.
Sreda
Segedin golaž je prava klasika slovenske in srednjeevropske kuhinje, naj bo na jedilniku v sredo.
Četrtek
Piščančje krače so vedno dobra izbira. Za vas imamo recept, ki ni razočaral še nikogar.
Petek
Naredite prijetno, kremasto in nadvse okusno kostanjevo juho, ki pričara vzdušje po jeseni v vašem domu.
Sobota
Naredite piščanca v curry omaki. Okusen, hitro pripravljen in malo drugačen piščanec, kot ste ga vajeni.
Nedelja
Naredite maslene zrezke v gobovi omaki. Za prilogo se prileže kus-kus pa velika skleda solate.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira