Ta recept za telečje medaljone z gobovo omako je preprost, a izjemno okusen. Sočno meso v bogati omaki ter hrustljav krompir tvorijo popolno jed, ki bo navdušila vse za mizo.
Sestavine
- Telečji file ali stegno (narezan na 1,5 cm debele medaljone)
- Krompir (za prilogo)
- 1 čebula
- 150–200 g šampinjonov
- 20 g masla
- 1 žlica gorčice
- 1 strok česna
- 50 ml goveje jušne osnove ali vode
- Začimbe: sol, poper, vegeta, paprika
Postopek
- Telečji file ali stegno narežite na 1,5 cm debele medaljone.
- Očistite maščobe in meso začinite z malo soli in popra.
- Krompir narežite na kose in ga dajte kuhati v rahlo osoljeno vodo.
- Čebulo nasekljajte in jo pražite na ponvi z malo olja približno 5 minut, dokler ne postane steklena. Nato jo prestavite na stran.
- Spodnjo stran medaljonov povaljajte v moki.
- Na močnem ognju jih pražite na olju približno 10 minut, dokler ne porjavijo.
- V ponev z medaljoni dodajte 1 žlico gorčice in 50 ml goveje jušne osnove ali vode.
- Premešajte, pokrijte s pokrovko in kuhajte še 5 minut.
- V ponev vrnite prepraženo čebulo in dodajte sesekljan strok česna.
- Šampinjone po želji prepražite na olju nekaj minut ali jih dodajte surove.
- Vse skupaj dušite 10 minut.
- Po potrebi prilijte še malo jušne osnove ali vode, da dosežete željeno gostoto omake.
- Jed dodatno začinite s soljo, poprom, papriko ali vegeto po okusu. Kuhajte še 5 minut.
- Kuhan krompir odcedite in ga na maslu rahlo popecite, da postane zlato rjav.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Mesna štruca iz cvrtnika na vroč zrak (air fryer)
















































