Ta recept za telečje medaljone z gobovo omako je preprost, a izjemno okusen. Sočno meso v bogati omaki ter hrustljav krompir tvorijo popolno jed, ki bo navdušila vse za mizo.

Sestavine

  • Telečji file ali stegno (narezan na 1,5 cm debele medaljone)
  • Krompir (za prilogo)
  • 1 čebula
  • 150–200 g šampinjonov
  • 20 g masla
  • 1 žlica gorčice
  • 1 strok česna
  • 50 ml goveje jušne osnove ali vode
  • Začimbe: sol, poper, vegeta, paprika

Postopek

  1. Telečji file ali stegno narežite na 1,5 cm debele medaljone.
  2. Očistite maščobe in meso začinite z malo soli in popra.
  3. Krompir narežite na kose in ga dajte kuhati v rahlo osoljeno vodo.
  4. Čebulo nasekljajte in jo pražite na ponvi z malo olja približno 5 minut, dokler ne postane steklena. Nato jo prestavite na stran.
  5. Spodnjo stran medaljonov povaljajte v moki.
  6. Na močnem ognju jih pražite na olju približno 10 minut, dokler ne porjavijo.
  7. V ponev z medaljoni dodajte 1 žlico gorčice in 50 ml goveje jušne osnove ali vode.
  8. Premešajte, pokrijte s pokrovko in kuhajte še 5 minut.
  9. V ponev vrnite prepraženo čebulo in dodajte sesekljan strok česna.
  10. Šampinjone po želji prepražite na olju nekaj minut ali jih dodajte surove.
  11. Vse skupaj dušite 10 minut.
  12. Po potrebi prilijte še malo jušne osnove ali vode, da dosežete željeno gostoto omake.
  13. Jed dodatno začinite s soljo, poprom, papriko ali vegeto po okusu. Kuhajte še 5 minut.
  14. Kuhan krompir odcedite in ga na maslu rahlo popecite, da postane zlato rjav.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Mesna štruca iz cvrtnika na vroč zrak (air fryer)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPostavite božično drevo na to mesto in imejte popolno leto
Naslednji članekEdini recept za tatarski biftek, ki ga boste potrebovali