Ko v receptih piše, da uporabite maslo, je pogosto navedeno, kakšne temperature naj bo. Če ga na primer uporabite za pito, mora biti maslo iz hladilnika. Pri piškotih pa je maslo najbolje uporabiti pri sobni temperaturi. Kar zadeva kruh, obstaja več pravil in priporočil.
Maslo v piškotih in tortah
Prvi korak pri pripravi testa za piškote je mešanje masla s sladkorjem, priporočljivo pa je, da maslo pred začetkom priprave testa za piškote hranite na sobni temperaturi. Ob tem je treba opozoriti, da je štiri ure stanja povsem dovolj časa.
Piškote je težko vzhajati in posvetliti, če uporabimo toplejše ali stopljeno maslo, zaradi česar je tekstura bolj primerna za torte ali biskvite. Po drugi strani pa, ko je maslo na sobni temperaturi, lahko zadrži zrak. Pravi profesionalci vam bodo tudi svetovali, da masla nikoli ne zmehčate v mikrovalovni pečici.
Pred peko veliko receptov pravi, da testo za nekaj ur ali čez noč postavite v hladilnik. To pa zato, da se med peko ne “stopijo”. Če pripravljate maso za piškote z visoko vsebnostjo maščob, je ključnega pomena, da testo pred peko ohladite, sicer piškotki po peki ne bodo dovolj čvrsti.
Maslo v testu za pito
Recepti za testo za pite skoraj vedno zahtevajo maslo iz hladilnika ali celo zamrzovalnika. Ko maslo ostane hladno, ostane kot samostojna struktura. Ko testo za pito postavite v vročo pečico, se maslo stopi, nastane para in okusna hrustljava plast.
Maslo v kruhu
Obstaja veliko receptov za kruh, ki ne zahteva maščobe, pa tudi takih, ki vključujejo vrsto navodil, kako maslo vgnesti v testo. Nekaterim testom za brioše dodamo koščke hladnega masla med mešanjem testa, vendar je bolje uporabiti maslo sobne temperature za mlečni kruh, saj hladno maslo pomeni, da bo gnetenje testa trajalo dlje. Poleg tega lahko hladno maslo naredi kruh trši.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira