Zelje je zelenjava, ki jo nekateri obožujejo, drugi ne marajo. Največkrat sveže zelje pripravljamo v solatah ali v wrapih, danes pa vas bomo naučili, kako ga vključiti v neke vrste lazanjo.
Sestavine
- zelje 1/2 glave
- korenček
- 2 veliki jajci
- sol 1/2 žličke
- kurkuma 1 žlička
- črni poper 1/2 žličke
- mleto meso 500 g
- krušne drobtine 100 g
Postopek
- Zelje naribamo ali narežemo.
- Korenček naribamo in ga dodamo k zelju.
- Dodamo še jajci, solimo in popramo.
- Dobro premešamo.
- V skledo k zelenjavi dodamo še mleto meso in krušne drobtine.
- Premešamo.
- Pekač obložimo s peki papirjem in nanj nadevamo mešanico mesa in zelenjave.
- Pečemo na 220 stopinjah, približno 30 minut.
- Vzamemo iz pečice in posujemo z naribanim sirom. Pečemo še 15 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira