Ste spreten kuhar ali ste bolj podobni osebi, ki krivi štedilnik, ko gre kaj narobe? Če ste izbrali drugo možnost, morate vedeti, da niste edini. Pogosto zaradi navad, hitrosti ali celo nekaterih mitov, v katere smo verjeli, ko gre za pripravo nečesa, vaše jedi niso tako okusne, kot bi lahko bile.
Sedaj je čas, da to odpravimo. Preverite, katere napake zelo pogosto delamo ljudje pri kuhi in jih odpravite, da boste končno uživali v hrani.
1. Priprava mesa direktno iz zamrzovalnika
Zelo pogosto je, da ljudje vzamejo kos mesa iz zamrzovalnika in ga položijo v ponev, v pečico ali na žar. To je velika napaka, saj bo meso, čeprav se zdi, da je pečeno od zunaj, v notranjosti surovo. Zato je priporočljivo, da vso meso vzamete iz zamrzovalnika večer prej in pustite, da se čez noč odtali. Lahko ga postavite v hladilnik do 24 ur pred kuhanjem, da ima dovolj časa za odmrzovanje.
2. Uporabljate en nož za rezanje vseh živil
Motijo se tisti, ki mislijo, da prihranijo delo z enim nožem za pripravo katere koli jedi. Uporaba pravega noža za vsak rez olajša in pospeši celoten postopek. Za rezanje mesa se odločite za velik nož; za zelenjavo, sadje in celo razkoščičeno perutnino se odločite za majhen nož; za rezanje kruha je idealen nazobčan nož.
3. Mešanje riža
Če delate rižoto, potem jo lahko mešate. Če pripravljate riž, kot prilogo k jedem, ga ne mešajte. S tem ga boste naredili še bolj mokrega. To je zato, ker mešanja riža sprošča škrob in tudi zrna se lomijo.
Zato se med kuhanjem izogibajte mešanju. Po drugi strani pa morate uporabiti pravo količino vode – običajno eno skodelico vode za vsake 1/2 skodelice riža, odvisno od vrste zrn.
4. Med pripravo hrane ne okusite
Nič ni narobe, če hrano okusite med kuhanjem, če obstajajo idealni higienski pogoji. Pomembno je, da preverite, ali je preliv dober, ali je meso, testenine ali kaj drugega, kar pripravljate, na pravi točki, dovolj začinjeno in okusno. Tako se izognete napakam in imate čas, da svoj recept popravite.
5. Sestavine damo v ponev, ko je še hladna
Pogosta napaka je, da hrano damo v ponev, ko je še hladna, zaradi česar absorbira več maščob. Idealno je vedno najprej segreti pripomočke, olje in, medtem ko se segreva, dodajte sestavine. Lahko počakate 2-3 minute, da se ponev segreje.
POVEZANO: 8 neverjetnih nasvetov, ki vam bodo olajšali kuhanje
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira