Nihče ne mara trdih kosov mesa, a mnogo ljudi misli, da je dober kos mesa odvisen od tega, od kod je kos odrezan – s katerega dela goveda – in kako je pripravljen (pečen ali kuhan).
Kaj pa, če vam zaupamo, da je način, kako režemo zrezek, prav tako zelo pomemben in je od tega odvisno, kako mehak bo, ko ga bomo jedli?
Poglejte si skrivnost, ki jo morate poznati za popoln način rezanja zrezkov.
Testi so pokazali, da rezanje mesa pravokotno na smer vlaken naredi zrezke veliko mehkejše, saj odreže mišična vlakna na manjše dele. Ker so deli manjši, jih lažje prežvečimo. Pravilno rezanje zrezka po pečenju lahko tudi cenejši kos mesa naredi prav tako mehkega, kot bi bil dražji kos.
Poskusite tudi sami!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira