V poletnih dnevih komaj čakamo čas, ko se bodo na tržnicah znašle lubenice. Za mnoge je sladka osvežitev, zato smo še toliko bolj razočarani, ko dobimo kislo, nezrelo lubenico.
Ko se bliža vrhunec sezone, so vse slajše. Marsikdo ima težavo, kako najti način in izbrati najboljšo izmed njih, a z naslednjimi nasveti to ne bo več težava.
- Sladka – če je enotne velikosti in težka, ima na lupini veliko in široko mrežo, kot pajkova mreža.
- Vodena – če je podolgovata.
- Polnega okusa – če ima pomarančni krog ali lise na lupini.
- Malo ali nič okusa (aroma) – če ima belo vrezano liso.
- Mehka – če opazite manjšo mrežico.
- Zrela – če je lupina temna in okrogle oblike.
- Ni zrela – če se mu lupina “sveti”.
Preverite tudi napotke v spodnjem videu, več glav, več ve.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira