Vsakdo, ki je kdaj ugriznil v grenko kumaro, ve, da lahko pokvari celoten obrok – še posebej poletno solato, kjer so kumare glavna zvezda. A kot pravijo naše babice, tega ne boste več doživeli, če boste upoštevali preprost nasvet.
Stara, a zlata metoda
Če kumara ni sveža ali vsebuje grenkobo, je njen okus popolnoma uničen. A metoda za odpravljanje grenkobe je tako preprosta, da jo boste zagotovo vzeli za svojo.
Kako odstraniti grenkobo iz kumare?
Postopek je zelo preprost:
- Odrežite konico kumare – samo majhen kos na enem koncu.
- S to odrezano konico začnite drgniti nasprotni del kumare v krožnih gibih.
- Že po nekaj sekundah boste opazili, da se začne tvoriti bela pena.
- Ta bela pena je pravzaprav koncentrirana grenkoba. Ko se je nabere dovolj, kumaro preprosto splaknite pod hladno vodo in uporabite po želji – brez bojazni, da bi bila grenka.
Zakaj ta trik deluje?
Strokovnjaki pojasnjujejo, da kumare vsebujejo naravno snov imenovano kukurbitacin, ki lahko povzroča grenak okus, zlasti v konicah zelenjave. Drgnjenje konice sproži sproščanje te grenke snovi, ki se potem pojavi v obliki bele pene – in jo lahko preprosto odstranimo.
Brez zavržene zelenjave in brez pokvarjenih solat.
PRIPRAVITE TUDI: Recept za osvežilno kumarično solato: Kremasto in okusno
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira