Čebula je sestavni del skoraj vseh jedi. Jedem daje poseben okus in aromo, brez nje si nekaterih jedi sploh ne predstavljamo več. A pri pripravi pridemo do dveh težav. Prva je ta, da večina ljudi joka, ko jo reže – k sreči poznamo uspešen trik. Druga težava je vonj, ki se širi po celi hiši, ko jo pražimo – tudi ta je rešljiva.
Kako pražimo čebulo brez neprijetnega vonja?
Glavni krivec za neprijetne vonjave je sproščanje žvepla iz čebule, ki nastane pri toplotni obdelavi. Vendar pa obstaja način, s katerim preprečite, da bi vaša hiša več ur “dišala” po tej zelenjavi – trik s sodo bikarbono.
Vse kar morate storiti je, da čebulo narežete in jo stresete v segreto ponev, v katero ste predhodno vlili olje. Nato dodajte žličko sode bikarbone in vse premešajte. Sode ne bo čutiti, čebula bo lažje prebavljiva, vonj pa se ne bo širil po celotni hiši in se vpil v vaša oblačila.
Zadnji prispevki
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah