Gobe so okusno živilo, ki ga lahko uporabimo skoraj povsod. Dodamo jih lahko mesnim omakam, rižu, testeninam, v različne zloženke, na pizzo … A težava nastave po tem, ko jih kupimo in damo v hladilnik. Hitro bodo izgubile svežino, porjavele in postale manj okusne.

, Kako preprečiti, da bi se šampinjoni (pre)hitro pokvarili?

Na kup smo zbrali nekaj nasvetov, kako jih ohraniti sveže dlje časa.

  1. Cele, neoprane gobe položite v rjavo papirnato vrečko in zmečkajte vrh, da jo zaprete. Papir absorbira odvečno vlago in preprečuje nastajanje sluzi.
  2. Če nimate papirnate vrečke, lahko gobe zavijete v papirnate brisače in jih postavite v skledo, nato pa v hladilnik. Ta metoda tudi zmanjša kopičenje vlage in pomaga ohranjati svežino.
  3. Za najboljši okus je pomembno, da gobe porabimo pravočasno. Cele gobe lahko ob pravilnem shranjevanju zdržijo do en teden, narezane gobe pa moramo porabimo v treh dneh.

PRIPRAVITE TUDI: Okusen in aromatičen riž z gobami, da bo kosilo res slastno


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaj vam migrena ne otežuje več življenja. 6 nasvetov kako …
Naslednji članekOptična iluzija: Boste našli napako na sliki v 7 sekundah?