Gobe so okusno živilo, ki ga lahko uporabimo skoraj povsod. Dodamo jih lahko mesnim omakam, rižu, testeninam, v različne zloženke, na pizzo … A težava nastave po tem, ko jih kupimo in damo v hladilnik. Hitro bodo izgubile svežino, porjavele in postale manj okusne.
Na kup smo zbrali nekaj nasvetov, kako jih ohraniti sveže dlje časa.
- Cele, neoprane gobe položite v rjavo papirnato vrečko in zmečkajte vrh, da jo zaprete. Papir absorbira odvečno vlago in preprečuje nastajanje sluzi.
- Če nimate papirnate vrečke, lahko gobe zavijete v papirnate brisače in jih postavite v skledo, nato pa v hladilnik. Ta metoda tudi zmanjša kopičenje vlage in pomaga ohranjati svežino.
- Za najboljši okus je pomembno, da gobe porabimo pravočasno. Cele gobe lahko ob pravilnem shranjevanju zdržijo do en teden, narezane gobe pa moramo porabimo v treh dneh.
PRIPRAVITE TUDI: Okusen in aromatičen riž z gobami, da bo kosilo res slastno
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira