Prvi del praznikov je za nami in mnogi so na praznično mizo postavili tatarski biftek – okusno predjed iz surovega mesa in dodanih začimb.
Nekateri so ga pripravljali sami, drugi kupili. Nedvomno je za tiste, ki so ga kupili, vprašanje enostavno. Na embalaži je odtisnjen datum uporabe – držite se ga, saj surovo meso prinaša nekaj tveganj za uživanje, če predolgo stoji in ni shranjeno pri pravilni temperaturi (v hladilniku).
Tisti, ki so tatarski biftek pripravljali sami doma, ga naj pojedo čimprej – naj ne stoji predolgo v hladilniku, vsekakor pa ga je potrebno pojesti po 3 dneh od priprave. Vonj in tekstura pa bosta najboljši pokazatelj ali je jed še užitna, saj se lahko pokvari tudi zelo hitro. Potrebno je pravilno shranjevanje in ravnanje z njim.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira