Večina ljudi ima pri piščancu najraje belo meso (prsi). Toda sploh se ne zavedajo, kaj zamujajo, ker ne uživajo v čudovitem sočnem mesu krač, beder in drugih delov, ki so kar malo po krivici manj zaželeni. Poskusite pripraviti krače po tem receptu in navdušeni boste.
Sestavine
- 4 piščančje krače
- Olje
- 4 žlice svetle sojine omake
- 3 žlice paradižnikove kečap omake
- 2 žlici medu
- 1 čajna žlička sladkorja
- ½ čajne žličke popra
- 3 stroki česna

Postopek
- V piščančje krače naredite reze (vsaj dva reza na del).
- V ponvi segrejte olje in vanjo položite krače.
- V skledo vlijte 4 žlice sojine omake, dodajte 3 žlice ketchupa in dve žlici medu ter 1 žličko sladkorja in pol žličke popra. Strite še 3 stroke česna in dobro premešajte.
- Piščančje krače po 5 minutah obrnite na drugo stran in pecite še na drugi strani 5 minut na srednjem ognju.
- V ponev vlijte pripravljeno omako in pustite, da se meso v njej marinira.
- Z žlico previdno polivajte čez meso.
- Pokrijte z pokrovko in pustite, da se duši približno še 5 minut.
- Znova obrnite meso in pokrijte, da se duši še na drugi strani približno 3 minute.
- Preverite, če je meso pečeno (dolžina peke je odvisna od velikosti krač).
- Če je meso pečeno, ga postrezite in prelijte z omako.
Video recept
Še nekaj odličnih receptov:
- Recept: Domači piščančji medaljončki, čisto takšni kot najboljši iz trgovine
- Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa
- Recept: Testenine v sirovi omaki – hitro kosilo
- Recept: Pripravite okusne krokete z le nekaj sestavinami
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira