Limone so pogosta sestavina v kuhinji – uporablja se v številnih jedeh za dodajanje svežine ali kislosti ali samo kot okras. Ožeto limono pogosto dodajamo čaju, z njo naredimo preliv za solate, dodamo jo številnim sladicam in od nje ostane le še iztisnjena lupina.
V večini primerov ne vemo, kaj bi z njo, zato jo kar zavržemo, a kaj, če bi lahko te limonine lupine predelali v nekaj posebnega, namesto da bi jih zavrgli? Na ta način boste zmanjšali prekomerno nastajanje odpadkov v kuhinji.
Ožeto limonino lupinico enostavno spremenite v fin limonin pire. Samo dajte jih v lonec, dušite do mehkega, zmiksajte in na koncu boste imeli pire, ki ga lahko vključite v marsikatero jed.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira