Večina ljudi, ko vzame meso iz zamrzovalnika, ga odloži na kuhinjski pult, da se hitreje odmrzne, ne da bi razmišljali, ali je to sploh dobro.
Mesa ne smete pustiti več kot dve ali tri ure na sobni temperaturi. Na primer, ko meso en dan stoji na kuhinjski površini, lahko doseže temperaturo več kot štiri stopinje, kar povzroči ogromno razmnoževanje bakterij.
Poleg tega tudi odmrzovanje s toplo vodo ni dobra ideja. Površinska plast mesa se hitreje odmrzne in vstopi v proces “kuhanja” pod curkom tople vode. Zato je hladnejša voda boljši način odmrzovanja.
Še boljši način je, če meso pustite v hladilniku, da se odtali, če se vam ne mudi. V hladilniku mora stati približno 24 ur, nato pa je pripravljeno za pripravo.
MORDA VAS ZANIMA TUDI TO: 5 stvari, ki se lahko zgodijo vašemu telesu, če vsak dan jeste meso
Zadnji prispevki
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah