Če imate radi enolončnice, potem je tale narejena za vas. Ima mesnat okus po vratovini, nežen okus po gobah, vsa preostala zelenjava pa ji doda samo piko na i. Če želite, da je bolj redka, lahko izpustite koruzni škrob iz sestavin.
Sestavine
- Svinjski vrat – 500 gr.
- Čebula – 1 kos.
- Korenček – 1 kos
- Sol – 1 čajna žlička
- Črni poper – 1/2 žličke
- Timijan – 1 žlička
- Paprika – 3 čajne žličke
- Voda – 400 ml
- Gobe – 400 g
- Zeleni grah – 400 g
- Paradižnikova pasta – 3 žlice
- Voda – 200 ml
- Koruzni škrob – 2 žlički
- Sladkor – 1 čajna žlička
Postopek
Klasičen postopek priprave enolončnice si lahko pogledate v spodnjem videu.
Video recept
NAREDITE TUDI:
- Recept: Enolončnica iz leče, ki fino pogreje
- Recept: Krompirjev golaž s hrenovko
- Recept: Ameriški burger golaž, odličen!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira