Ljudje pravijo, da jemo z očmi in to še kako drži. Vedno bomo posegli po hrani, ki je prijetna na prvi pogled, zato vam predstavljamo recept za rolado, ki je čisto v prazničnem stilu. Zelo je okusna in tudi hitro pripravljena, da se boste lahko bolj posvetili pripravi glavne jedi in predjedi.
Sestavine
- 350 g piškotov
- 4-5 žlic kakava v prahu
- 1/4 skodelice stopljenega masla (30 g)
- 1 skodelica mleka (230 ml)
- 1 skodelica smetane za stepanje (250 ml)
- 2 žlici sladkorja
- 1 skodelica mascarponeja ali kremnega sira (120 g)
- okrasite po želji, (uporabite kandirane češnje in nekaj listov mete)

Postopek
- Piškote zdrobimo v električnem blenderju ali uporabimo valjar in vrečko.
- Dodamo jim stopljeno maslo, mleko in kakav ter zamesimo testo.
- Vzamemo peki papir in po njem razvaljamo testo, tako da ima približno velikost 25 x 35 cm.
- V skledo vlijemo sladko smetano, ji dodamo sladkor in stepamo do čvrstega.
- Kremi dodamo mascarpone in dobro premešamo.
- S polovico kreme premažemo razvaljano testo in ga previdno zavijemo v rolado. Postavimo na hladno za 3-4 ure.
- Drugo polovico kreme obarvamo s kakavom in jo uporabimo za premaz zunanje strani rolade.
- Okrasimo s kandiranimi češnjami in listi mete.
Video recept
Še nekaj enostavnih receptov:
- Recept: Okusna čokoladno-bananina sladica, ki vas bo sezula
- Recept: Slastne čokoladne rezine z neverjetno okusnim polnilom
- Recept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
- Recept: Ta čokoladna torta bo postala vaša najljubša sladica, ko jo enkrat poskusite
- Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira