Zadnje poletne dni izkoristite za maksimalno uživanje sezonskega sadja. Lahko pripravite različna peciva, marmelade, sirupe in še kaj.
Aronija, robide, maline – vse to so jagodičevja, ki pripomorejo k našemu zdravju in če ne veste, kako si jih vse privoščiti čez dan, je pravi način, da jih predelate v pecivo. Ima zelo malo sladkorja, zato je lahko zdrav prigrizek
Sestavine
- 200 g aronije
- 100 g robid
- 100 g malin
- 4 jajca
- 5 žlic sladkorja
- 4 žlice moke
- 1 pecilni prašek
Postopek
- Jagode operemo in odcedimo, dodamo dve žlici sladkorja, premešamo in pustimo, da se sestavine povežejo.
- Štiri jajca stepemo s tremi žlicami sladkorja, nato dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo.
- Jajčni zmesi dodamo sadje, vse premešamo, nato pa zložimo v pekač obložen s peki papirjem.
- Pečemo v pečici ogreti na 250 stopinj – 20 minut, nato zmanjšamo na 150 stopinj in pečemo še 10 minut.
- Postrežemo ohlajeno.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira