Pravijo, da je pust mastnih ust, zato v pustnem času pripravljamo ocvrte jedi, kot so krofi, flancati, miške … Na enem mestu smo zbrali vse recepte, ki vam bodo koristili v tem veselem delu leta.
Domači pustni krofi
Za pusta ne smejo manjkati krofi in ni jih čez domače.
Flancati
Če nimate časa, da bi se ukvarjali s krofi, naredite flancate. Zelo podobni so krofom, le malo manj zahtevni za pripravo.
Fritule ali miške
Nekateri jim rečejo fritule, drugi miške. Okusna majhna kroglica testa, ocvrtega v olju. Niso toliko podobne krofom, vendar jih vseeno radi pripravljamo v času pusta.
Zadnji prispevki
- Popolni za jesenske večere: Mehki, dišeči in slastni mafini z jabolkom in cimetom
- Naravno čistilo za okna: preprost recept, ki premaga vsa kupljena čistila
- Kremno pecivo s čokolado, vanilijo in kokosom – nebeško dobro
- Dušeno rdeče zelje, odlična priloga za Martinovo
- Seznam stvari, ki jih nikoli ne puščajte v vozilu, ko se začne hladno vreme
- Domači prijatelj z orehi in čokolado: pecivo, ki vsakogar navduši
















































