Po prazničnih dneh, ko so na mizah prevladovali šunka, pirhi, hren, potica in druge dobrote, je čas, da se vrnemo k bolj uravnoteženim in lažjim obrokom. Teden po veliki noči je idealen za jedi, ki nas bodo prijetno nasitile, hkrati pa ne bodo pretežke za želodec. V tem duhu smo pripravili Tedenski jedilnik #106, ki prinaša pestro izbiro domačih kosil.
Ponedeljek
Pripravite testenine s šunko in grahom, ker vam je skoraj zagotovo nekaj šunke ostalo od velikonočnega zajtrka.
Torek
Naredite krompirjev golaž s hrenovko, ki je zelo enostaven za pripravo in zanj ne potrebujete veliko sestavin.
Sreda
Naredite lahko kosilo. Tunina solata je izjemna jed, ki pripravljena v nekaj minutah ter zelo lahka za želodec.
Četrtek
Pripravite enostavne piščančje wrape, ki bodo všeč celotni družini. Jed je nasitna in zraven se odlično poda tudi skleda solate.
Petek
Za kosilo naredite piroto z gobami. Pirota je skoraj rižota, vendar namesto riža uporabite piro.
Sobota
Prejšnji vikend ste verjetno uživali v samim dobrotah, zato si ta vikend spočijte. Specite postrvi v pečici in krompir, naj ne manjka velika skleda solate.
Nedelja
Nedeljsko kosilo naj bo tradicionalno. Pripravite govejo juho, mesno štruco, pražen krompir in skledo zelene solate.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira