Česen je nepogrešljiva sestavina v kuhinji. Uporabljamo ga lahko v številnih jedeh, velja pa tudi za naravni antibiotik. A vedno, ko ga želimo uporabiti, se srečujemo z isto težavo. Kako ga hitro olupiti brez težav.
Obstaja kar nekaj nasvetov, kako hitro olupiti česen. Nekateri so odlični, drugi malo slabši. Tale v nadaljevanju je zelo priročen in deluje – preverjeno.
Kako hitro olupiti česen?
Pravijo, da če ga prej pregnetete in malo stisnete, se bo hitro vdal in lupina bo odstopila. A obstaja še bolj preprost način.
Česen čez noč namočite v vodo in lupino bo pred kuhanjem enostavno odstraniti.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira