Ste se že kdaj trudili pripraviti popolne čufte, a so na koncu izpadli suhi ali trdi? Razlog je lahko v eni od naslednjih pogostih napak:

1. Premalo maščobe v mesu

Za sočne in mehke mesne kroglice mora meso vsebovati okoli 25 % maščobe. Najboljši rezultat boste dosegli s sveže mletim mesom iz zaupanja vrednega vira.

2. Premalo začimb

Ne bojte se začiniti! Poleg soli in popra dodajte še baziliko, origano, rožmarin ali žajbelj – to bo jedi dodalo globino in bogat okus.

To so 4 napake, ki jih večina ljudi dela pri pripravi mesnih čuftov

3. Preveč jajc

Jajca so le vezivo in prevelika količina lahko povzroči, da so kroglice trde. Za 500 gramov mesa zadostuje eno jajce.

4. Prekratek čas kuhanja v omaki

Ko mesne kroglice dodate v omako, jih pustite kuhati vsaj eno uro. Tako bodo vpile okuse omake in postale prijetno mehke.

Mnogokrat kroglice pripravimo prehitro in jih takoj pečemo ali kuhamo. A ključ je v tem, da maso pred oblikovanjem pustimo nekaj časa počivati v hladilniku – tako se sestavine bolje povežejo in okus razvije.

Z upoštevanjem teh nasvetov bodo vaše čufte naslednjič zagotovo popolne – sočne, mehke in polne okusa.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPistacijin kruh, za sladico ali odličen začetek dneva
Naslednji članekOkusna enolončnica iz leče, ki lepo pogreje želodce