Če želite skrajšati čas kuhanja krompirja in ohraniti njegovo obliko, je ta trik izkušenih kuharjev tisto, kar morate vedeti.

1. Hranjenje krompirja v hladni vodi

Pred kuhanjem krompir olupite in ga za 2-3 minute namočite v hladno vodo ali pa ga sperite pod tekočo vodo. Ta korak pomaga, da se škrob na površini krompirja hitreje izpere, kar omogoča hitrejše kuhanje in boljšo teksturo. Krompir bo kuhan dvakrat hitreje, ne bo postal “pocast”, hkrati pa bo ohranil boljši okus.

, Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel

2. Dodajanje kisa

Ko krompir kuhate približno 15 minut, dodajte v lonec ščepec soli in eno čajno žličko kisa (najbolje alkoholnega). Kis tvori tanko lupino na krompirju, ki prepreči, da bi se razpadel, kar še posebej pride prav pri pripravi krompirjevih solat ali drugih jedi, kjer mora krompir obdržati obliko. Pazite, da ne pretiravate s kisom, da ne bi vplival na okus jedi.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDžuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
Naslednji članekTa krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili