Če želite skrajšati čas kuhanja krompirja in ohraniti njegovo obliko, je ta trik izkušenih kuharjev tisto, kar morate vedeti.
1. Hranjenje krompirja v hladni vodi
Pred kuhanjem krompir olupite in ga za 2-3 minute namočite v hladno vodo ali pa ga sperite pod tekočo vodo. Ta korak pomaga, da se škrob na površini krompirja hitreje izpere, kar omogoča hitrejše kuhanje in boljšo teksturo. Krompir bo kuhan dvakrat hitreje, ne bo postal “pocast”, hkrati pa bo ohranil boljši okus.
2. Dodajanje kisa
Ko krompir kuhate približno 15 minut, dodajte v lonec ščepec soli in eno čajno žličko kisa (najbolje alkoholnega). Kis tvori tanko lupino na krompirju, ki prepreči, da bi se razpadel, kar še posebej pride prav pri pripravi krompirjevih solat ali drugih jedi, kjer mora krompir obdržati obliko. Pazite, da ne pretiravate s kisom, da ne bi vplival na okus jedi.
Zadnji prispevki
- Recept za domače njoke iz sladkega krompirja s česnom in žajbljem
- Optična iluzija: Imate vrhunski vid, če lahko opazite sovo v tem podeželskem prizoru v 5 sekundah
- Recept za popoln mlečni kruh
- Kaj je najbolje jesti, ko ste pozno zvečer lačni?
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #76
- Optična iluzija: Lahko najdete psa v tej prečudoviti jesenski idili v 10 sekundah?