Če želite skrajšati čas kuhanja krompirja in ohraniti njegovo obliko, je ta trik izkušenih kuharjev tisto, kar morate vedeti.
1. Hranjenje krompirja v hladni vodi
Pred kuhanjem krompir olupite in ga za 2-3 minute namočite v hladno vodo ali pa ga sperite pod tekočo vodo. Ta korak pomaga, da se škrob na površini krompirja hitreje izpere, kar omogoča hitrejše kuhanje in boljšo teksturo. Krompir bo kuhan dvakrat hitreje, ne bo postal “pocast”, hkrati pa bo ohranil boljši okus.
2. Dodajanje kisa
Ko krompir kuhate približno 15 minut, dodajte v lonec ščepec soli in eno čajno žličko kisa (najbolje alkoholnega). Kis tvori tanko lupino na krompirju, ki prepreči, da bi se razpadel, kar še posebej pride prav pri pripravi krompirjevih solat ali drugih jedi, kjer mora krompir obdržati obliko. Pazite, da ne pretiravate s kisom, da ne bi vplival na okus jedi.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira