Lazanja je ena tistih jedi, ki jo vsi obožujemo, a nas zna pri pripravi tudi spraviti v zadrego. Da bi vam naslednjič res uspela – ne le okusna, temveč tudi lepa na pogled – razkrivamo preprost, a genialen trik, na katerega prisegajo Italijani.

Skrivnost je v načinu zlaganja testenin

Zanimiv, a pogosto spregledan trik: v vsaki plasti lazanje zamenjajte smer listov testenin. Če prvo plast položite vzdolžno, drugo položite prečno – in tako nadaljujte do vrha. Ta tehnika pripomore k stabilnosti in boljšemu rezu, saj se plasti bolje povežejo.

Triki, zaradi katerih bo lazanja vedno popolna (ne bo razpadla in okus bo odličen)

Počitek je ključ do popolnega rezultata

Čeprav zlaganje igra vlogo, je še pomembnejše počivanje lazanje po peki. Strokovnjaki svetujejo, da jo pustite stati vsaj 30 do 45 minut, da se okusi povežejo in lazanja strdi. Vemo – čakanje je najtežji del!

Ščepec muškatnega oreščka? Obvezen!

Še en trik, ki ga mnogi spregledajo: muškatni orešček v bešamelu. Italijani ga uporabljajo v precej večjih količinah, kot smo vajeni. In ravno ta aromatična nota je pogosto tista, ki naredi lazanjo res nepozabno.

Če želite, da vaša lazanja ne bo le okusna, ampak bo tudi lepo obstojna in enakomerno pečena, zlagajte liste križno, pustite, da jed počiva, in ne varčujte z muškatnim oreščkom. In ne pozabite – potrpežljivost je ključna sestavina vsake popolne lazanje.

POSKUSITE TUDI: Lazanjo lahko pripravite tudi na takšen način, brez skrbi, da vam bo razpadla


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pogosto zalivati paradižnik? Vse, kar morate vedeti za zdrav in obilen pridelek
Naslednji članekRecept: Sadno pecivo po babičino (okusno, enostavno za pripravo)