Francoska solata je tradicionalna jed, ki jo skoraj vedno postavimo na praznično mizo. Naj bo to za božič, silvestrovo, veliko noč ali ob kakšni drugi posebni priložnosti. Receptov za njo je ogromno in čisto vsak kuhar ga prilagodi malo po svoje.
Mi jo pripravljamo po receptu za francosko solato, a za izboljšanje uporabimo tudi nekaj trikov:
- Naredimo domačo majonezo. Recept zanjo: Kako narediti domačo majonezo?
- Majonezo zmešamo in razredčimo s kislo smetano. Tako francoska solata ne “obleži” v želodcu in je bolj sveža.
- Med standardne sestavine dodamo na drobne kocke narezan sir in drobno narezano šalotko. Sir doda odličen okus, šalotka pa malo pikantnosti.
- Krompir sesekljamo še pred kuhanjem, če ga režemo kuhanega, se hitro spacka.
5. Jajca navadno kar izpustimo. Dovolj jih je v majonezi.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira