Če ste bili na vrtu pridni in vam toča ni povzročila večje škode, lahko že pobirate stročji fižol. Pripravite ga lahko v boranji, enolončnicah, solatah ali pa zabelite z ocvirki in kislo smetano – recept verjetno že poznate. A mi smo tej jedi dodali še eno sestavino, ki jo zagotovo že imate doma.
Da jed postane še bolj hranljiva in okusna, ji dodamo pečeno jajce na oko.
Ko prerežete jajce čez rumenjak, se ta razlije po fižolu in se zmeša s kislo smetano, kar ustvari odličen kremast okus.
Ta jed je popolna kombinacija svežine stročjega fižola, bogatega okusa ocvirkov in kremaste teksture kisle smetane, obogatene z bogatim rumenjakom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira