Če ste bili na vrtu pridni in vam toča ni povzročila večje škode, lahko že pobirate stročji fižol. Pripravite ga lahko v boranji, enolončnicah, solatah ali pa zabelite z ocvirki in kislo smetano – recept verjetno že poznate. A mi smo tej jedi dodali še eno sestavino, ki jo zagotovo že imate doma.
Da jed postane še bolj hranljiva in okusna, ji dodamo pečeno jajce na oko.
Ko prerežete jajce čez rumenjak, se ta razlije po fižolu in se zmeša s kislo smetano, kar ustvari odličen kremast okus.
Ta jed je popolna kombinacija svežine stročjega fižola, bogatega okusa ocvirkov in kremaste teksture kisle smetane, obogatene z bogatim rumenjakom.
Zadnji prispevki
- Kaj storiti, če stopite na morskega ježka ali vas opeče meduza?
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil