Razbita jajca lahko pogosto pustijo nered v kuhinji in ni neobičajno, da jajčna lupina konča v biskvitu torte. Samo en trik z razbijanjem jajc bo rešil to težavo namesto vas.
Ko s svežim jajcem potrkate ob rob posode, ne zlomite le lupine. Tudi tanka membrana, ki obdaja beljake in rumenjake, poči, kar omogoča, da se drobni koščki lupine pomešajo z jajčno tekočino in jedi dodajo nezaželen hrustljav okus.

Namesto tega razbijte jajce na ravni površini. Na ta način ostane membrana nedotaknjena, kar pomeni, da v vaši posodi ne bo kože.
Kako razbiti jajce, da lupina ne razpade?
- Držite jajce v eni roki in ga močno udarite ob trdo, ravno površino, kot je miza.
- Preverite mesto, kjer je jajce počilo: videti bi morali vdolbino in eno stransko razpoko.
- Postavite palca na obe strani razpoke in nežno povlecite lupino narazen. Morebitni ostanki se bodo prilepili na membrano in ne bodo padli v posodo.



















































