Narezan avokado hitro potemni in kljub številnim trikom, ki trdijo, da preprečijo ta proces in ohranijo avokado svež en mesec, vsi niso varni. Uporaba napačnih nasvetov lahko vodi celo do bolezni, ki se prenašajo s hrano. Trik, ki se je pojavil na družbenih omrežjih in postal viralen ter svetoval, da hranjenje celega ali narezanega avokada v vodi ohranja njegovo svežino dlje, ni primeren.
Kako varno ohraniti avokado svež
Avokado moramo takoj, ko ga kupimo, položiti na kuhinjski pult, da dozori. Ko je zrel, ga lahko postavimo v hladilnik, da podaljšamo njegovo življenjsko dobo za dan ali dva.
Cel avokado speremo pod tekočo vodo in ga zdrgnemo s trdo krtačo, da odstranimo umazanijo ali bakterije, nato pa ga osušimo s čisto brisačo in shranimo na sobni temperaturi, dokler ne dozori.
Ko avokado razrežemo, dodamo malo limoninega ali limetinega soka na izpostavljeno površino, če ne nameravamo uporabiti celega sadeža takoj. To bo pomagalo, da bo avokado ostal svež dlje, saj lahko citronska kislina v tem sadju upočasni proces oksidacije. Nato sadje zavijemo v plastično folijo, dokler ga ne porabimo.
Shranjevanje avokada v zamrzovalniku je še en način za preprečevanje rasti bakterij. Zamrzovanje hrane pri -18 ℃ bo onesposobilo vse bakterije, prisotne v hrani. Morda je priročno, da avokado pred zamrzovanjem narežemo. Avokado narežemo na četrtine, ga olupimo in damo v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti. Dodamo malo limoninega ali limetinega soka in postavimo v zamrzovalnik.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira