Krompir je precej nezahtevna zelenjava. Ne zmečka se enostavno, je cenovno ugoden in preprosto ga je pripraviti. Le kdo nima rad pečenega krompirja iz pečice, ali izjemno maslenega pireja? Vendar pa se je izkazalo, da je pravilno shranjevanje krompirja izjemno pomembno, in morda tega doslej niste vedeli.
Krompirja nikoli ne bi smeli shranjevati v hladilniku. Znano je celo, da je shranjevanje krompirja v hladilniku dejansko škodljivo za vaše zdravje.
Ko krompir hranite v hladilniku, se škrob v njem pretvori v sladkor. Ko ga kasneje pečemo ali ocvremo, se ti sladkorji kombinirajo z aminokislino asparagin, kar lahko privede do tvorbe kemikalije imenovane akrilamid, ki naj bi bila škodljiva za zdravje.
Kaj pravi znanost?
Akrilamid je rakotvoren in se pojavlja v številnih živilih, kot sta kava in krompir. YouTuber dr. Eric Berg, ki se osredotoča na hujšanje s prehranskimi in naravnimi metodami, pokriva osnove akrilamida v kratkem informativnem posnetku.
Seveda, ni potrebe po paniki. Vsem strupom in toksinom v prehrani se pač ne moremo izogniti. Lahko pa krompir shranite izven hladilnika in tudi to je nekaj.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira