Če vas pri peki kruha, žemljic ali kvašenega peciva najbolj utruja čakanje, da testo vzhaja, imam dobro novico – obstaja trik, ki prihrani čas in naredi testo neverjetno mehko in puhasto. S tem preprostim receptom bo pripravljeno v samo 15 minutah, rezultat pa bo tak, kot da bi ga prinesli iz najboljše pekarne.
Skrivnost hitrega vzhajanja
Namesto dolgega počivanja testo “prelisičimo” z enim nepričakovanim dodatkom – kisom. Prav ta sestavina v kombinaciji z elastičnim mesenjem in kratkim počivanjem v hladilniku poskrbi, da testo postane zračno, voljno in pripravljeno za oblikovanje že po četrt ure.
Potrebujete
- 600 g moke
- 300 ml vode
- 200 g margarine ali masla
- 1 jajce
- 1 žlico kisa
- ½ žlice soli
PREBERITE: To so zelo pogosti razlogi, zakaj vam kruh ne vzhaja pravilno

Postopek priprave
- Moko presejte v večjo skledo.
- V drugi posodi zmešajte vodo, kis, sol in jajce.
- Dodajte moko in zamesite elastično testo, ki se ne lepi na roke.
- Testo razdelite na dva dela, tanko razvaljajte, premažite z margarino in prepognite.
- Nato ga zvijte v rolado, oblikujte v polža in za 15 minut postavite v hladilnik.
- Po kratkem počitku testo razvlecite in oblikujte po želji – za pice, žemljice ali celo kvašeno pecivo.
Če želite še boljše rezultate, uporabite maslo namesto margarine – okus bo bogatejši, pecivo pa bo imelo prijetno hrustljavo skorjico.
Slastne in enostavne bombetke brez moke, ki bodo očarale vsakogar



















































